Strategi-strategi Psikologi Merekrut Pemikiran Muslim dalam Majalah Dabiq - Noor Izatie Che Zawawi; ZulʽAzmi Yaakob; Nur Farhana Abdul Rahman (Penerbit Kemala Indonesia, 2018)
Kemunculan banyak majalah adalah disebabkan oleh propaganda atau strategi-strategi dalam menyebarkan ideologi kumpulan ekstremis Islam. Majalah Dabiq muncul adalah sebagai hasil perkembangan propaganda kumpulan Islamic State (IS) yang mana mempunyai naratif-naratif tersendiri dalam menyebarkan ideologinya dan menarik orang ramai di seluruh dunia menyertai jihadnya. Kertas kerja ini menumpukan strategi-strategi psikologi yang digunakan oleh kumpulan IS dalam majalah Dabiq dalam merekrut pemikiran orang ramai menyertai perjuangannya.