Aplikasi Teknologi Di Dalam Proses Pengajaran Dan Pembelajaran Subjek Pengajian Islam Berasaskan Masalah (PBL): Suatu Perkongsian, Analisa Dan Aspek Cabaran Semasa Di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia - Rafiuddin Afkari (Fakultas Ilmu Agama Islam Universitas Indragiri, 2013)
Pengajian Islam di UTHM mengambil tempat yang lebih baik, sama ada dari segi sumber, pengajar, pelajar, institusi yang menawarkan dan mendapat sambutan daripada masyarakat awam. Selain daripada bertambahnya bilangan mereka yang berminat mengajar dan belajar serta mengadakan kajian dan penyelidikan mengenainya, bidangnya semakin meluas dalam aspek semasa.