A Jurisprudential Deliberation on the Principle of not Suspending the Implementation of á¸¤add (legal punishment) upon Occurring Insanity (A Critical View on Note 1 of Article 150 of Islamic Penal Code of 1392/2013) - Ã˜Â§Ã›ÂŒÃ˜Â²Ã˜Â¯Ã›ÂŒ Ã™ÂÃ˜Â±Ã˜Â¯, Ã˜Â¹Ã™Â„Ã›ÂŒ Ã˜Â§ÃšÂ©Ã˜Â¨Ã˜Â±; Ã˜ÂÃ˜Â³Ã›ÂŒÃ™Â† Ã™Â†ÃšÂ˜Ã˜Â§Ã˜Â¯, Ã˜Â³Ã›ÂŒÃ˜Â¯ Ã™Â…Ã˜Â¬Ã˜ÂªÃ˜Â¨Ã›ÂŒ; Ã˜Â¹Ã˜Â§Ã˜Â¨Ã˜Â¯Ã›ÂŒ Ã™ÂÃ›ÂŒÃ˜Â±Ã™ÂˆÃ˜Â²Ã˜Â¬Ã˜Â§Ã›ÂŒÃ›ÂŒ, Ã˜ÂÃ˜Â§Ã™Â…Ã˜Â¯ (Ø§ÙØªØ´Ø§Ø±Ø§Øª Ø¯Ø§ÙØ´Ú¯Ø§Ù ÙØ±Ø¯ÙØ³Û Ù Ø´ÙØ¯)
ÛÚ©Û Ø§Ø² ÙÙØ§Ø¹Ø¯ Ø§Ø®ØªØµØ§ØµÛ Ø§Ø¨ÙØ§Ø¨ ÙÙÙ Ø¬Ø²Ø§ÛÛ ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Â«Ø¹Ø¯Ù ØªØ£Ø®ÛØ± Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ Ø¨Ø§ Ø¹Ø§Ø±Ø¶ Ø´Ø¯Ù Ø¬ÙÙÙÂ» Ø§Ø³Øª. Ù Ø·Ø§Ø¨Ù Ø¨Ø§ Ø¹ÙÛØ¯Ù Ù Ø´ÙÙØ± ÙÙÙØ§ Ø§Ú¯Ø± Ú©Ø³Û Ø¯Ø± ØØ§Ù Ø³ÙØ§Ù Øª Ø¹ÙÙÛ Ù Ø±ØªÚ©Ø¨ Ø¬Ø±Ù Ù Ø³ØªÙØ¬Ø¨ ØØ¯ Ø´ÙØ¯ ÙÛÚ©Ù ÙØ¨Ù Ø§Ø² Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ Ù Ø¬ÙÙÙ Ø´ÙØ¯Ø Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ ØªØ§ Ø²Ù Ø§Ù Ø§ÙØ§ÙÙ Ø¨Ù ØªØ£Ø®ÛØ± ÙÙ ÛâØ§ÙØªØ¯ Ø¨ÙÚ©Ù Ø¯Ø± ÙÙ Ø§Ù ØØ§ÙØª Ø¬ÙÙÙ Ø¨Ø± ÙÛ Ø§Ø¬Ø±Ø§ Ù ÛâØ´ÙØ¯. ÙÙÛ ØªØ¹Ø¯Ø§Ø¯Û Ø§Ø² ÙÙÙØ§ Ø¯Ø± Ø§ÛÙ Ù Ø³Ø¦ÙÙ Ø¨Ù ØªØ£Ø®ÛØ± Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ ØªØ§ Ø²Ù Ø§Ù Ø§ÙØ§ÙÙ Ù Ø¨ÙØ¨ÙØ¯Û Ø¹ÙÙÛ ÙØ§Ø¦Ù ÙØ³ØªÙØ¯ Ù ØªØ¹Ø¯Ø§Ø¯Û ÙÛØ² ØªÙØ§ØµÛÙ Ù Ø§ØØªÙ Ø§ÙØ§Øª Ù Ø®ØªÙÙÛ Ø±Ø§ Ø¯Ø± Ø§ÛÙ Ø²Ù ÛÙÙ Ø§Ø±Ø§Ø¦Ù Ú©Ø±Ø¯ÙâØ§ÙØ¯. ÙÙÛØ³ÙØ¯Ú¯Ø§Ù Ù¾Ø³ Ø§Ø² Ø¨Ø±Ø±Ø³Û Ù Ø³ØªÙØ¯Ø§Øª Ù ÙØ§ÙÙØ§Ù Ù Ù Ø®Ø§ÙÙØ§Ù ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Ø¯Ø± ÙÙØ§ÛØª Ø¨Ø§ Ø¯Ø± ÙØ¸Ø± Ú¯Ø±ÙØªÙ ØªÙØµÛÙØ Ø§Ø¬Ù Ø§ÙØ§Ù ÙØ¸Ø±ÛÙ Ù ÙØ§ÙÙØ§Ù ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Ø±Ø§ Ù¾Ø°ÛØ±ÙØªÙâØ§ÙØ¯. Ø§ÛÙ Ù ÙØ§ÙÙ Ø¨Ù ØµÙØ±Øª ØªØÙÛÙÛ Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Û Ø¨Ø± Ù¾Ø§ÛÙ ÛØ§ÙØªÙ ÙÙÙ Ù Ù Ø³ØªØ¯Ù Ù Ù Ø¨Ø±ÙÙ ÙÙ ÙØ¯Ù Ø¢Ù Ù ÙÛØ² Ø¬Ø±Ø Ù ÙÙØ¯ Ø§ÙÙØ§Ù Ø±ÙÛØ¨ Ù Ù Ø³ØªÙØ¯Ø§Øª Ø§ÛØ´Ø§Ù Ø³Ø§Ù Ø§Ù ÛØ§ÙØªÙ Ø§Ø³Øª.