Musamus Journal of Livestock Science
Vol 1 No 1 (2018): Musamus Journal of Livestock Science

PENGARUH PENGGUNAAN BAHAN PENGISI (FILLER) TEPUNG KELADI (Colocasia esculenta) PADA PEMBUATAN NUGGET AYAM TERHADAP UJI ORGANOLEPTIK

Suartini Suartini (Mahasiswa Jurusan Peternakan Fakultas Pertanian Universitas Musamus)
A. Tenny Damayanti Indriastuti (Dosen Jurusan Peternakan Fakultas Pertanian Universitas Musamus)
Heny V Saiya (Dosen Jurusan Peternakan Fakultas Pertanian Universitas Musamus)



Article Info

Publish Date
01 Oct 2018

Abstract

The objective of this study was to the effect as filler of chicken nugget on organoleptik or hedonik test. This research was conducted in the laboratory of animal sains in MusamusUniversity, Merauke. This study used a Randomized Complete Design Method (RAL) by using the 3 treatments and 3 replicates. The treatment combit A1 (10,5% wheat flour : 4,5% taro flour), A2 (7,5% wheat flour : 7,5% taro flour), A3 (4,5% wheat flour : 10,5% taro flour). The parameters were observed in this study consists colour, aroma, texture, flavour. The result showed that treatment A1 more preferable onflavour and texture.

Copyrights © 2018






Journal Info

Abbrev

live

Publisher

Subject

Agriculture, Biological Sciences & Forestry Biochemistry, Genetics & Molecular Biology

Description

Tujuan MJLS ini adalah untuk menyediakan tempat bagi para akademisi, peneliti, dan praktisi untuk menerbitkan artikel-artikel asli atau artikel-artikel ulasan. Ruang lingkup artikel yang diterbitkan dalam jurnal Ilmu Peternakan ini adalah publikasi peer-review double blind yang ditujukan untuk ...