Musamus Journal of Livestock Science
Vol 1 No 2 (2019): Musamus Journal of Livestock Science

PENGARUH LAMA PENYIMPANAN TERHADAP KUALITAS SAGU SEP DAGING RUSA (Cervus timorensis) DENGAN METODE BAKING

Iyoseina Maranatha (universitas musamus)
A. Tenny Damayanti Indriastuti (universitas musamus)
Henny V Saiya (universitas musamus)



Article Info

Publish Date
10 Apr 2019

Abstract

This study aims to determine the baking method effect the to shelf life of meat sep sago deer (Cervus timorensis). This research was conducted in the laboratory of Animal Husbandry Musamus Merauke.. The perameters observed in this study is the physical testing of the storage time (flavor, color, texture, slimy) with storage treatment for 1 day, 2days, and 3 days and test bacteria (Coliform and Escherechia coli). The results of physical testing of the shelf life showed the physical quality of sago sep after 1 day storage changed into slimy, rancid, the color begins to changed, and moldy. Key words : deer meat; sago sep; shelf

Copyrights © 2019






Journal Info

Abbrev

live

Publisher

Subject

Agriculture, Biological Sciences & Forestry Biochemistry, Genetics & Molecular Biology

Description

Tujuan MJLS ini adalah untuk menyediakan tempat bagi para akademisi, peneliti, dan praktisi untuk menerbitkan artikel-artikel asli atau artikel-artikel ulasan. Ruang lingkup artikel yang diterbitkan dalam jurnal Ilmu Peternakan ini adalah publikasi peer-review double blind yang ditujukan untuk ...