Jurnal Litbang Provinsi Jawa Tengah
Vol 2 No 3 (2004): Jurnal Litbang Provinsi Jawa Tengah

SUSUT MASAK DAN DAYA REGANG MIE KERJNG DENGAN SUBSTITUSI DEDAK GANDUM

Endang Bekti K (Jurusan Teknologi Hasil Pertanian Universitas Semarang)



Article Info

Publish Date
01 Dec 2004

Abstract

The cooking has and tensil strength on dry noodle with wheat bran substitution formulation, influenced by wheat bran substitution percentage. Higher wheat bran substitution cause the dry noodle cooking loss and tensil strength increased. But the increases of wheat bran made the color of the dry noodle loss of the brightness. Preference test on the dry noodle show that higher of wheat bran substitution cause the panelist skore decrease.

Copyrights © 2004






Journal Info

Abbrev

jurnaljateng

Publisher

Subject

Agriculture, Biological Sciences & Forestry Economics, Econometrics & Finance Education Public Health Social Sciences

Description

Jurnal Litbang Provinsi Jawa Tengah merupakan media diseminasi hasil-hasil penelitian yang terkait dengan pembangunan daerah dan penyelenggaraan pemerintahan dan otonomi daerah secara luas. Fokus jurnal ini adalah hasil penelitian yang memberikan kontribusi pada percepatan pembangunan daerah di ...